CCIE Security lab v5.0 ogloszony

Pytania dt. certyfikacji CCIE oraz CCDE

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1859
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#1

#1 Post autor: frontier »

https://learningnetwork.cisco.com/commu ... n-lab-exam

CCIE Security v5.0 Hardware and Software
Virtual Machines
Security Appliances
Cisco Identity Services Engine (ISE): 2.1.0
Cisco Secure Access Control System (ACS): 5.8.0.32
Cisco Web Security Appliance (WSA): 9.2.0
Cisco Email Security Appliance (ESA): 9.7.1
Cisco Wireless Controller (WLC): 8.0.133
Cisco Firepower Management Center Virtual Appliance: 6.0.1 and/or 6.1
Cisco Firepower NGIPSv: 6.0.1
Cisco Firepower Threat Defense: 6.0.1
Core Devices
IOSv L2: 15.2
IOSv L3: 15.5(2)T
Cisco CSR 1000V Series Cloud Services Router: 3.16.02.S
Cisco Adaptive Security Virtual Appliance (ASAv): 9.6.1
Others
Test PC: Microsoft Windows 7
Active Directory: Microsoft Windows Server 2008
Cisco Application Policy Infrastructure Controller Enterprise Module : 1.2
Cisco Unified Communications Manager: 8.6.(1)
FireAMP Private Cloud
AnyConnect 4.2
Physical Devices
Cisco Catalyst Switch: C3850-12S 16.2.1
Cisco Adaptive Security Appliance: 5512-X: 9.6.1
Cisco 2504 Wireless Controller: 2504: 8.0.133.0
Cisco Aironet: 1602E: 15.3.3-JC
Cisco Unified IP Phone: 7965: 9.2(3)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#2

#2 Post autor: Seba »

Czujesz ten zapach nowości? :D

IMHO dobrze, że się zmieniło, bo wraca to na tory zgodności z tym co się obecnie sprzedaje/wdraża
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1859
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#3

#3 Post autor: frontier »

Seba pisze:Czujesz ten zapach nowości? :D

IMHO dobrze, że się zmieniło, bo wraca to na tory zgodności z tym co się obecnie sprzedaje/wdraża
Czuję i przerażają mnie tony dokumentacji :) Taki udate powinien być już z rok temu ale co tam.
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#4

#4 Post autor: Seba »

Rok temu, to sporej części tych rozwiązań, a z pewnością wersji oprogramowania, jeszcze nie było.

Nie da się dogodzić wszystkim. Wiesz jak to jest, zmienia się lab zbyt często, ludzie narzekają; zmienia się za wolno (w stosunku do zmian technologicznych/produktowych) inni narzekają. Moim zdaniem dobry kierunek, co oczywiście przekłąda się, jak sam napisałeś, na dodatkowy nakład pracy z dokumentacją i oczywiście godzinami w labie.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 292
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#5

#5 Post autor: polak »

Update jak najbardziej dobry, szczególnie dla tych, którzy dopiero zaczną naukę do ccie.
Mimo że, już podchodziłem do v3 oraz v4 to jakoś na v5 do przyszłego roku nie będę czekał :)
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1859
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#6

#6 Post autor: frontier »

Hej Polak, to znaczy ze nie podchodzisz czy jak :)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 292
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#7

#7 Post autor: polak »

frontier pisze:Hej Polak, to znaczy ze nie podchodzisz czy jak :)
Podchodzę do v4 :)
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1859
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#8

#8 Post autor: frontier »

polak pisze:
frontier pisze:Hej Polak, to znaczy ze nie podchodzisz czy jak :)
Podchodzę do v4 :)
Powodzenia zatem :)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Awatar użytkownika
dariusz
fresh
fresh
Posty: 5
Rejestracja: 22 paź 2017, 11:26

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#9

#9 Post autor: dariusz »

Niezły zestaw urządzeń, ciekawy jestem ile by trzeba zapłacić gdybyś chciał sobie coś takiego w domu postawić, jako "home lab".
CCNA Routing and Switching

wacha
newbie
newbie
Posty: 1
Rejestracja: 01 lut 2010, 11:18
Lokalizacja: EU

Re: CCIE Security lab v5.0 ogloszony

#10

#10 Post autor: wacha »

Nie tanio - z licencjami dla pudelek wyjdzie ladnych kilka k$
Niektore VMki tez wcale nie latwe do zdobycia jesli nie masz odpowiednich kontraktow z "centrala", i.e. CUCM, Firepower, ACS (swoja droga EOL juz ogloszony i Csco cisnie zeby przenosic wszystko na ISE ?!).
Doloz koszty RAMu dla serwera zeby napedzic wszystkie VM.....
A INE lab dalej w becie...

ODPOWIEDZ