Propozycje tematów do FAQ

FAQ

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

Propozycje tematów do FAQ

#1

#1 Post autor: peper »

Wątek do wklejania propozycji tematów do FAQ. W innym wątku Marcin napisał:
1. co potrzebuje ze sprzetu do CCNA/CCNP/CCIE(????)

2. czy da sie pracowac na symulatorach/jakie polecacie/ ograniczenia itp pierdolanty

3. cos o akademiach
4. rejestracja na egzaminy, gdzie zdawac, ceny
Ze swojej strony myślę, że mógłbym się podjąć składania całości w jeden dokument. LaTeX wymiata i spoko można zrobić różne wersje publikacji. No i łatwo tym zarządzać.

Marcin, może przykleisz ten wątek?

Awatar użytkownika
teque
wannabe
wannabe
Posty: 131
Rejestracja: 17 maja 2005, 21:23

Re: Propozycje tematów do FAQ

#2

#2 Post autor: teque »

peper pisze: Ze swojej strony myślę, że mógłbym się podjąć składania całości w jeden dokument. LaTeX wymiata i spoko można zrobić różne wersje publikacji. No i łatwo tym zarządzać.
swietnie to sie przyda :wink:
peper pisze: Marcin, może przykleisz ten wątek?
prosimy Marcin :wink:

Awatar użytkownika
teque
wannabe
wannabe
Posty: 131
Rejestracja: 17 maja 2005, 21:23

#3

#3 Post autor: teque »

co sadzicie o umieszczeniu w faq jakichs obrazkow (lub chociaz schematow?) to by sie bardzo przydalo...

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#4

#4 Post autor: peper »

teque pisze:co sadzicie o umieszczeniu w faq jakichs obrazkow (lub chociaz schematow?) to by sie bardzo przydalo...
Żaden problem

Awatar użytkownika
blaki
inner circle
inner circle
Posty: 197
Rejestracja: 22 sty 2004, 00:24
Lokalizacja: Wroclaw

#5

#5 Post autor: blaki »

z pytan to proponuje jeszcze
"Jakie ksiazkido ccna mniej wiecej nalezy doczytac poza curriculum..." , o wyzszych szczeblach nie wspominam bo szczytny plan zrecenzowania wieeelu ksiazek skonczyl sie na kilku pozycjach a nikogo zmuszac nie bedziemy :wink:
No i jesli peper sie zgodzi to poumieszczac linki do jego opracowan w faq, co imho byloby ciekawym uzupełnienem.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#6

#6 Post autor: peper »

blaki pisze:No i jesli peper sie zgodzi to poumieszczac linki do jego opracowan w faq, co imho byloby ciekawym uzupełnienem.
Spójrz na mnie, czy wyglądam jakbym protestował? :P

Awatar użytkownika
blaki
inner circle
inner circle
Posty: 197
Rejestracja: 22 sty 2004, 00:24
Lokalizacja: Wroclaw

#7

#7 Post autor: blaki »

:lol: Ależ skądże, ale kultura nakazuje nie rozporządzać cudzą własnością intelektualną :twisted: :wink: :lol:
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.

Awatar użytkownika
marcins
Site Admin
Site Admin
Posty: 3185
Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Kontakt:

#8

#8 Post autor: marcins »

w wikend cos poklepie, ale raczej to bedzie w wordzie..

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#9

#9 Post autor: peper »

Klep, przenieść to potem na LaTeX-a to nie problem :P Ja się biore za pakowanie bo za kilka(naście) godzin wybywam szkolić nowe młode pokolenie żeglarzy :D Jak wróce 18 to mogę zająć się składem

Awatar użytkownika
luka
wannabe
wannabe
Posty: 323
Rejestracja: 14 lut 2005, 12:58

#10

#10 Post autor: luka »

marcins pisze:w wikend cos poklepie, ale raczej to bedzie w wordzie..
i jak? uklepałeś coś?

ja najbardziej czekam az ktos napisze:
blaki pisze:Jakie ksiazkido ccna mniej wiecej nalezy doczytac poza curriculum...
bo musze już zacząć czytać jakąś a nie wiem jaką:\

Awatar użytkownika
marcins
Site Admin
Site Admin
Posty: 3185
Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Kontakt:

#11

#11 Post autor: marcins »

a przerobiles curriculum ? :)

btw . w sumie zostalem instruktorem ;) ..to tak z newsow ;0

Awatar użytkownika
luka
wannabe
wannabe
Posty: 323
Rejestracja: 14 lut 2005, 12:58

#12

#12 Post autor: luka »

marcins pisze:a przerobiles curriculum ? :)
nieee - czytanie drugi raz tego samego mnie jakos nudzi i temu wolalbym ksiazke:\ zawsze to jakos inaczej napisane bedzie:/

Awatar użytkownika
sebu
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Posty: 843
Rejestracja: 03 cze 2005, 02:08
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Kontakt:

#13

#13 Post autor: sebu »

marcins pisze: btw . w sumie zostalem instruktorem ;) ..to tak z newsow ;0
hmm znaczy sie instruktorzysz gdzies? czy tylko na papierku instruktor?

swoja droga to fajnie zostac instruktorem, tylko nie bardzo sie orientuje jak z praca? jest w ogole zapotrzebowanie na instruktorow w akademiach?
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak

Awatar użytkownika
sebu
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Posty: 843
Rejestracja: 03 cze 2005, 02:08
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Kontakt:

#14

#14 Post autor: sebu »

co sadzicie o opracowaniu kabli do faq? ostatnio troche zorientowalem sie w temacie, wiec moglbym napisac cos odnosnie laczenia urzadzen i typow kabli (V.35, X.21, DTE, DCE, male, female, oznaczenia na kablach, cos moze o consolowych, i UTP)

cos w stylu http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... html#intro
ale moze bardziej skondensowana wersja
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak

Awatar użytkownika
luka
wannabe
wannabe
Posty: 323
Rejestracja: 14 lut 2005, 12:58

#15

#15 Post autor: luka »

ej a co myslicie zeby zrobic rozpiske z orientacyjnymi cenami uzywanych routerow/switchy? dla kogos kto sie nie orientuje wogole w cenach kupno laba staje sie problemem (ja mimo ze mniej wiecej wiem co chce kupic to nie mam pojecia ile za to dac:/). oczywiscie ceny takiego samego modelu moga sie roznic w roznych przypadkach ale mozna by podac mniej wiecej cene od-do zeby nie placic powiedzmy 500zl za router warty 50zl. ja moge przygotowac jakas tabelke w ktorej beda routery - jak ktos wie ile kosztuje jakis router to wpisuje tam cene od-do, po jakims czasie mysle ze taka tabelka uzupelnila by sie:)

good idea? (dla mnie napewno;) )

Zablokowany