Wyszukiwanie

FAQ

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Galileusz
wannabe
wannabe
Posty: 120
Rejestracja: 20 mar 2005, 20:13
Lokalizacja: Łańcut

Wyszukiwanie

#1

#1 Post autor: Galileusz »

Mam wrazenie ze wyszukiwarka na forum nie dziala poprawnie.

Wyszukujac wszystkie watki z haslem 2950 dostaje zbyt malo wynikow.

stefanx
wannabe
wannabe
Posty: 314
Rejestracja: 24 mar 2005, 16:08
Lokalizacja: Zurych

#2

#2 Post autor: stefanx »

a mnie dosc czesto po nacisnieciu przycisku search wyskakuje monit z F-Secure ze znaleziono virusa Trojan.JS.WindowBomb.a :P ech :)

Awatar użytkownika
guest
wannabe
wannabe
Posty: 52
Rejestracja: 18 lut 2006, 21:42

Re: Wyszukiwanie

#3

#3 Post autor: guest »

Galileusz pisze:Mam wrazenie ze wyszukiwarka na forum nie dziala poprawnie.

Wyszukujac wszystkie watki z haslem 2950 dostaje zbyt malo wynikow.
true true

Awatar użytkownika
sebu
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Posty: 843
Rejestracja: 03 cze 2005, 02:08
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Kontakt:

#4

#4 Post autor: sebu »

przed chwila szukalem swojego starego watku o cat 3750 i tez nie znalazlem :(
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak

Awatar użytkownika
ciku
wannabe
wannabe
Posty: 910
Rejestracja: 09 paź 2005, 21:15
Lokalizacja: Nowy Sącz/Kraków

#5

#5 Post autor: ciku »

Ja mysle ze to "AMBA" zjada :P
################
Nie chce Kasi ani Rity ;o)
lecz chetnie zapoznam
sie z S E C U R I T Y
################

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#6

#6 Post autor: peper »

Baza searcha ulegla jakis czas temu uszkodzeniu, przez co forum nie dzialalo, niestety najprawdopodobniej wraz z naprawa czesc wpisow ucieklo :(
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

Awatar użytkownika
voytar
wannabe
wannabe
Posty: 325
Rejestracja: 02 sie 2004, 11:27
Lokalizacja: Gliwice

#7

#7 Post autor: voytar »

peper pisze:Baza searcha ulegla jakis czas temu uszkodzeniu, przez co forum nie dzialalo, niestety najprawdopodobniej wraz z naprawa czesc wpisow ucieklo :(
Panel Administracyjny -> SQL -> Odbuduj Search?

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#8

#8 Post autor: Seba »

peper pisze:... niestety najprawdopodobniej wraz z naprawa czesc wpisow ucieklo :(
To ja na dokladke zza piaskownicy - a co na to kolega backup :?:
:mrgreen:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#9

#9 Post autor: peper »

Kolega backup mogby zostac przywrocony, ale to w weekend
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#10

#10 Post autor: pjeter »

Forum w obecnym kształcie jest upośledzone.
Kilka razy w miesiącu próbuje skorzstac z searcha, totalna porazka administracyjna. Od czego tu są admini - proszę to naprawić całkowicie i do końca, bez tanich wymówek. Grrrrr.

PJ

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#11

#11 Post autor: peper »

Walczylem z tym dzis od mniejwiecej godziny 10, niestety problem moze byc trudny do rozwiazania dopoki nie zostanie usuniety problem z komunikatem "Twoje konto przekroczylo dopuszczalny limit czasu procesora. Odczekaj 30 minut". Komunikat ten jak juz wczesniej pisalem nie jest zalezny od engine forum, ale od serwera firmy, ktora nas grzecznosciowo hostuje.
Aby naprawic search trzeba przebudowac baze (bezstratnie, uzupelniane sa rekordy i optymalizowane stare). Ale wymaga to wypelnienia dwoch tabel na podstawie kazdego slowka z kazdego postu oraz stworzenia powiazan. To jest troche czasochlonne, zasobochlonne i niestety powoduje chwile po uruchomieniu procedury wystapienie powyzszego komunikatu i jej zatrzymanie. A baza wazy obecnie 69MB wiec niech to bedzie niejako wymiarem roboty, jaka jest rebuild searcha. Proba przebudowy na innym hoscie i import tych danych spowrotem na nasz serwer spowodowal calkowite rozjechanie sie danych i koniecznosc odtwarzania jej z backupu sprzed calej operacji (co w sumie jest troche dziwne, bo bledy powstaly po ponownym importowaniu danych). Niemniej nie porzucam tego pomyslu i pewnie w weekend do niego powroce.
Tak wiec pjeter to nie jest tak ze mamy problem gdzies, jedynie ze jest on na chwile obecna nie mozliwy do rozwiazania ot tak od reki. Jestesmy grzecznosciowo hostowani, nie mamy na tamten host wplywu jak i na osoby nim zarzadzajace. Jak problem z tym limitem zostanie usuniety napewno przebuduje search by byl on w pelni sprawny.
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#12

#12 Post autor: pjeter »

hmm, wjechalem na ambicje ;) .. i dobrze.
Z drugiej strony z tym obciazeniem cos jest nie tak - wszedlem ma forum o 2:30 w nocy i tez dostalem ten komunikat :[ ma to sens ?!?
Temat lezal od dluzszego czasu odlogiem i dzieki ze sie nim zajales - z drugiej strony trzeba skonczyc co sie zaczelo ;)

PJ

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4997
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#13

#13 Post autor: peper »

pjeter pisze:hmm, wjechalem na ambicje ;) .. i dobrze.
Z drugiej strony z tym obciazeniem cos jest nie tak - wszedlem ma forum o 2:30 w nocy i tez dostalem ten komunikat :[ ma to sens ?!?
Temat lezal od dluzszego czasu odlogiem i dzieki ze sie nim zajales - z drugiej strony trzeba skonczyc co sie zaczelo ;)

PJ
Uwierz mi ze problemem searcha zajmuje sie caly czas :) Mniej lub bardziej w miare mozliwosci czasu a dzis akurat miales szczescie bo mialem zupelnie wolny dzien :P Co do komunikatu o limicie to zgadzam sie, on jest jakis dziwny i nie jestem w stanie nawet powiedziec czy to serwer WWW czy moze serwer bazy. Nie ma reguly. Niemniej staramy sie cos z Marcinem zaradzic, tylko hostujacy nas troche zlewal ostatnio, bo jak widzisz problem z zegarem tez jest nadal. Niestety sa to zagadnienia, ktore oni moga rozwiazac nie my. Zobaczymy jak to bedzie.
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

Zablokowany